VEEL GESTELDE VRAGEN

Eerst en vooral moeten we een onderscheid maken tussen de verschillende groottes van containers. Er bestaan 10ft containers, deze zijn 3m op 2.5m. Verder zijn er ook 20ft containers, deze zijn 6m op 2.5m. Daarnaast zijn er 40ft containers met afmetingen 12m op 2.5m. Indien je toch op zoek bent naar een andere lengte kunnen we de container inkorten van 12m naar een gewenste lengte (bijvoorbeeld 9m).
Neen. We spreken in de industrie over standaard containers, met een externe hoogte van 2.6m en High Cube containers ( dit zijn de hoogste) en hebben een externe hoogte van 2.9m. Meer informatie over de verschillende afmetingen vindt u ook terug op onze zeecontainers tab.
In de industrie spreken we over tweedehandse GRADE A containers en 1 trip containers. Grade A containers zijn gebruikte containers die hier en daar blutsen vertonen maar wind en waterdicht zijn. 1trip containers hebben zoals de naam zegt 1 vaart erop zitten van de fabriek tot in Antwerpen. Dit zijn dus nieuwe containers.
Neen. Dit is een verplaatsbaar goed, zoals een INTEX zwembad en kan dus geplaatst worden zonder bouwvergunning wanneer deze niet wordt ingebouwd.
Het antwoord hierop hangt af van verschillende factoren. Een stedenbouwkundige vergunning is niet nodig voor de volgende handelingen in, aan en bij woningen en andere gebouwen:
- van het hoofdgebouw vrijstaande, niet voor verblijf bestemde bijgebouwen, met inbegrip van carports, in de zijtuin tot op 3 m van de perceelsgrenzen, of in de achtertuin tot op 1 m van de perceelsgrenzen.
De vrijstaande bijgebouwen kunnen in de achtertuin ook op, of tegen de perceelsgrens geplaatst worden als ze tegen een bestaande scheidingsmuur opgericht worden en als de bestaande scheidingsmuur niet gewijzigd wordt. De totale oppervlakte blijft beperkt tot maximaal 40 m² per goed, met inbegrip van alle bestaande vrijstaande bijgebouwen. De hoogte is beperkt tot 3 m;
- het plaatsen van één verplaatsbare inrichting die voor bewoning kan worden gebruikt, zoals één woonwagen, kampeerwagen of tent, niet zichtbaar vanaf de openbare weg, zonder er effectief te wonen.

Al deze vrijstellingen zijn echter aan bijkomende voorwaarden onderworpen. Zo geldt de vrijstelling van vergunning alleen als de werken worden uitgevoerd in een straal van 30 m rond een vergund gebouw.
- Aan een vergunde woning mag tot in totaal 40m² worden bijgebouwd.
Ook hier gelden voorwaarden zoals:
- het perceel ligt niet in een ruimtelijk kwetsbaar gebied
- de totale oppervlakte van de bestaande en de op te richten aangebouwde bijgebouwen mag maximum 40 m² bedragen
- het aantal woongelegenheden mag niet wijzigen
- geen functiewijziging
- maximale hoogte is 3.5m
- binnen een straal van 30 meter van de hoofdwoning
- het gebouw moet minimum 3 meter van de perceelsgrenzen in de zijtuin blijven en 1 meter van de perceelsgrenzen in de achtertuin
Wordt een constructie (containerwoning, yurt, mini-huisje,...) bewoond dan is altijd een vergunning nodig.
Dit is een vraag die je jezelf moet stellen. Wij kunnen aan de hand hiervan inschatten wat haalbaar is en wat niet. Zo bouwen wij container tuinhuizen van 4000€ maar ook van 20.000€..
Dit is een vraag die wij dagelijks krijgen. En het antwoord moeten wij schuldig blijven. Dit is namelijk afhankelijk van de ombouw van jouw containerproject.
Dit is een veel voorkomende vraag die wij krijgen. Er is geen Ja of Neen. Of u een container moet isoleren, is afhankelijk van het doel van deze container. Indien deze zal gebruikt worden als leefruimte waarbij je er meer dan enkele uren per dag in wil spenderen, dan is het antwoord Ja. Indien dit is voor opslag zoals een tuinhuis dan is het antwoord neen.
Wij gebruiken pur isolatie die wordt gespoten op de stalen wanden van de container een 2cm dik. Vervolgens voorzien we een houten skelet dat wordt bekleed met PIR-platen. Al dan niet met hierop reeds OSB voorzien of gyproc. De pir zelf is 60mm dik en op de vloer is het 40mm.
Neen. We werken steeds op maat en dus is elke poolhouse anders. We starten met een type container en bouwen deze vervolgens om op maat.
Daar we met containers werken zijn we steeds gebonden aan de breedte van de containers (2.5m). Onze cocupool 20 wordt gemaakt van een 20ft container en is 6m bij 2.5m. We kunnen ook een zwembad maken van een 40ft container. Deze is 12m bij 2.5m. Daarnaast kan dit in principe elke lengte zijn tussen 6m en 12m. De container kunnen we inkorten tot de gewenste lengte.

OVER Containerconcepts.be

hello@containerconcepts.be

ONS KANTOOR

De openingsuren

Een prangende containervraag? Of zit je met een project dat smeekt om een Container Concept? Wij zijn één en al oor. Graag steeds een afspraak maken.

  • Maandag-Vrijdag: ENKEL NA AFSPRAAK
  • Zaterdag: Gesloten
  • Zondag: Gesloten